آسپیرین تراپی و دیابت

 

بیمارانی دیابتی درمانهای متفاوتی برای کنترل عوارض دیابت بکار می برند.آسپیرین یکی از  عمومی ترین درمانهای بکار رفته در درمان دیابت است اگر چه اثر واقعی آسپیرین بر دیابت دقیقاً معلوم نسبت، آسپیرین تراپی تا حدودی در درمان دیابت مفید است.

آسپیرین تراپی با کنترل بیماریهای قلبی عروقی در افراد عمل می کند.مرگ و میر در افراد دیابتی 4 بار نسبت بیماران قلبی- عروقی بیشتر است.اصلی ترین بیماریهای قلبی عروقی که بیماران دیابتی به آن مبتلا می شوند آرترواسکلرسپیز  و ترومبوز عروقی(vascular thrombosis) است.دلیل افزایش بیماریهای قلبی عروقی در دیابت مربوط به افزایش تولید ترومبوکسان(thromboxane) است . افزایش تولید ترومبوکسان سبب تجمع پلاکت ها در خون می شود و تجمع پلاکت ها سبب مسدود شدن جریان خون در قسمتی از بدن می گردد . آسپیرین ترابی در مورد بیماران دیابتی باعث جلوگیری از تجمع پلاکت ها می گردد، آسپرین اثر خود را با استیله کردن آنزیم سیکلو اکسیژناز (oxygenase) که به تجمع پلاکت ها کمک می کند اعمال می نماید.

داده های آزمایشگاهی نشان میدهد که  دوز پایین تری از آسپرین برای بیماران دیابتی مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی موثر است این کار به عنوان استراتژی دوم برای کاهش بیماریهای قلبی عروقی بکار می رود.

در مطالعه دیگری میزان دوز مفید آسپیرین برای کاهش بیماریهای قلبی عروقی در افراد دیابتی 320 میلی گرم روزانه توصیه شده است.

تجویز  آسپیرین برای  بیماران دیابتی از بروز  رتینوپاتی دیابتی ( ناراحتی های چشم و شبکیه) جلوگیری می کند داده های آزمایشگاهی در مورد اثر آسپرین بر رتینوپاتی دیابتی آشکار می کند، که درمان با آسپرین به عنوان اقدام پیشگرانه اولیه و ثانویه برای رتینوپاتی دیابتی محسوب می شود. اگر چه این روش درمان هنوز پیشنهاد نشده است.

در مطالعه ای که بروی 000/20 بیمار دیابتی مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی (cardiovascular diseases ) و سکتۀ (myocardial infarction ) صورت گرفت، آسپیرین تراپی به میزان 16% در کاهش بیماریهای قلبی، عروقی و به میزان 68% در کاهش سکتۀ قلبی تاثیر داشته است . آسپیرین تراپی در بیمارانی که فشار خونی کمتر از mmHg 160 دارند مفید است.

دوز 70 میلیگرم آسپرین پوشش دار (enteric-coated ) برای ممانعت از سنتز ترومبوکسان مناسب است. این دوز پایین موثرتر بوده و اثرات جانبی کمتری نیز دارد. اگر درمان با آسپیرین برای طولانی مدت ادامه یابد جدار روده دچار خونریزی شده و ممکن است سبب ایجاد  جراحت هایی در بافت مخاطی معده شود . افرادی که بطور طولانی آسپیرین مصرف می کنند ممکن است دچار سکتۀ مغزی خونریزی دهنده ( hemorrhagic stroke ) شوند. استفاده از آسپیرین می تواند باعث خونریزی در سایر قسمت های بدن گردد.

 استفاده از آسپیرین باعث رتنیوپاتی دیابتی نمی شود سبب بهبود و یا درمان آن نیز  نمی شود، تنها  نقش پیش گیرنده دارد. استفاده ا زآسپیرین موجب افزایش مشکلات کلیوی مزمن و فشار خون در بیماران دیابتی می شود. آسپیرین برای افراد دیابتی خیلی جوان توصیه نمی شود . مثل همیشه برای شروع هر درمان جدیدی با پزشک خود مشورت کنید.

منبع:

www. diabeticdietsecrets. com